Alakformálás

Hogyha változtatni szeretnél testeden fontos, hogy a táplálkozást is rendbe kell rakni, és el kell kezdened mozogni. Céltól függően más-más módszerek hatékonyak.

Nagy hiba, hogy ha valaki fogyni szeretne, elkezd koplalni és nagy lendülettel edzeni. Az a baj ezzel, hogy a tápanyaghiányos állapot miatt az anyagcsere lelassul, és a szervezet még jobban raktározó üzemmódba kapcsol, és amikor végre kap egy kis tápanyagot, azt igyekszik későbbre elraktározni, hisz nem tudja, mikor kap újra bármiféle táplálékot.

Izomtömeg növelésnél pedig a nagy energiabefektetéssel végzett kemény edzések mellett, sokszor nincs biztosítva a fejlődéshez szükséges minimum tápanyagszükséglet sem. Vagy fordítva.. Nagyjából jó lenne a kaja, de nincs meg a kellő edzésintenzitás.

Ha egészségesen és tartósan szeretnénk változtatni bármilyen irányba is a testünkön, fel kell pörgetni az anyagcserét, tápanyagdúsan táplálkozni, és a célhoz leghatékonyabb végezni az edzést.

Hogy miből mennyit, és mit hogyan kell csinálni, hogy a lehető leghatékonyabban és a legrövidebb idő alatt érjük el a célt, az mindenkinél mást jelent, ezért a részletekbe itt nem is mennék bele.

Kapcsolat

Vélemény, hozzászólás?